Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Subota 14.06.2014.
18:00

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/comments/all.phtml on line 36
A
Veliko molitveno sabranje povodom prenosa moštiju Svetog Justina Ćelijskog održaće se danas u manastiru Ćelije kod Valjeva, a kivot sa njegovim zemnim ostacima biće smešten u manastirskoj crkvi. Povodom tog uzvišenog čina, kako saopštava Eparhija valjevska, liturgiju će predvoditi patrijarh srpski Irinej Gavrilović uz sasluženje više srpskih episkopa, sveštenika i monaha, kao i predstavnika sestrinskih pomesnih crkava.
Subota 14.06.2014.18:26
Браво уредници, коначно нешто паметно да објавите, поред свакодневних некорисних текстова (цеца, јеца, меца, маца, куца и остале сподобе), овај је за похвалу.
Subota 14.06.2014.18:46
Нама православним Србима не треба криво лице Христа! Не можемо се заједно молити Богу са онима који су се налокали крви невине српске деце из српских колевки! Срби су се увек борили против сатанског мрака!
Subota 14.06.2014.21:37
http://www.youtube.com/watch?v=Wq_5jvxI9mU Zamolio bih sve da sednu uz ekran i pogledaju film do kraja. Ovde ce sve biti lepo objasnjeno TKO su TI koji vode svet-kome fasisti, masoni, nacisti, cionisti, komunisti, yenki dzihadisti polazu racune. Tko su ti koji se vratise nakon Napoleona u igru sa odlucnoscu da nikad vise ne dozive istu sudbu. Nadjose skloniste u Londonu i onda se sa njim dogovorise. Tko su ti koji unistisavase Evropu, Ameriku, Rusiju sa jednim ciljem. Tko su ti koji imadu znanja, knjige, skole i fakultete.tTko su ti koji daju stipedije i ucenjuju da bi im se sluzilo. Strasno.....
Subota 14.06.2014.19:09
Kritiku zapadnog sveta izložio je u doktorskoj temi "Religija i filosofija Dostojevskog", koja nije prihvaćena. Pre sa postenim muslimanom nadjes rec nego s katolikom.Oni samo mute vodu i profituju od bratoubilackog ponasanja gomile.Sa vernicima se drzati zajedno, a katolici nisu vernici. Oni veruju u novac, Boga je zamenio papa. Drzati se zajedno, ne okretati hriscanskr obraz, jer ce ponovo da se budimo nakon klanja i u ovoj generaciji.
Subota 14.06.2014.21:47
Bravo! Sada barem znamo da su I Englezi katolici I zbog mrznje nisu prihvatili doktorsku tezu. Uvek moze nesto nova nauciti.
Subota 14.06.2014.23:26
Od prvog do zadnjeg cate u stejt departmentu i beloj kuci stigose pred Ukrajinu da dobiju zadatke. Uspostavljena forma drzave im omugucava, da ne ispadne da nisu poslom. I Putin ga poseti, ali s kasnjenjem :-). Odlucise se i za pokrstavnje vanzemaljaca, a ne samo zemaljaca, pa onda znas koliko je sati. Nakon zamene Boga na zemlji ne znam sta je jos covecanstvu cudno. Papa daje krunu kralju, a ne obrnuto. Osim nakon Napoleona. Onda je London ponovo dade papi. London-Vatikan. Ipak je najlepse za videti kako Kraljica i engleski dvor zavrcu usi celom svetu tolike godine. Ako, neka ovce uce. Skini kraljicu i imas mat.
Subota 14.06.2014.19:12
Сумњам да се овај духовник у сну јавио шибицару из Видове.
Subota 14.06.2014.19:20
СЛАВА ТИ И МИЛОСТ СВ. АВА ЈУСТИНЕ!!! МОЛИ БОГА ЗА НАС ГРЕШНЕ ДА СЕ УРАЗУМИМО И ОКРЕНЕМО БОГУ, ЈЕДИНОМ СПАСИТЕЉУ ЉУДСКЕ ДУШЕ !!!
Četvrtak 19.06.2014.17:20
Е САТАНАСИЈЕ, Можеш да се потписујеш и као "milojko" и како год оћеш, али твој стил писања је препознатљив. Не можеш се сакрити ни од Бога ни од народа а што је најгоре за тебе, не можеш се сакрити ни од самог себе. Љигаво је то што радиш САТАНАСИЈЕ али оно што дође од тебе и из твојих поганих уста, то није ни за чуђење! Сањаћете сви ви јеретици Аву Јустина још много, много, много! .
Subota 14.06.2014.20:15
zalosno je da se ovde koriste obrazlozenja rascinjenih monaha. Koji su citali nekoliko istrgnutih recenica oca Justina. Naravno da netreba dozvoliti izdajnicima Kosova i Milojevim cuvarima ovaca da prisustvuju dok se ne pokaju. Prica o snu je propaganda gresnog miloja, koji tuguje sto mu se sekta raspada i gubi pristalice i propadamu namera da podeli Crkvu Hristovu na radost pape ciju nepogresivost i jeres primenio na sebi. Otac Justin je na zdrav nacin propovedao Hrista i Pravoslavlje, a ne kao sektas koji samo osudjuje druge a svoju prelest ne vidi. Bilo je velicanstveno u Lelicu, svi su pozvani, a oni koji nisu bili sami su tako hteli. Slava Bogu i Njegovom svecu Prepodobnom Justinu
Subota 14.06.2014.21:38
Немојте своје незнање да приписујете о. Дамјану или Владики Артемију, ако мало погледате у оно што се стварно дешавало у животу Аве Јустина, приметићете да је Он био и остао стуб одбране од папизма и екуменизма. Такође приметићете да је Владика Артемије његово духовно чадо (први по реду монашења ако се добро сећам) док је Буловић више на папиру но на делу био то исто. Зоран Јевтић садашњи пензионер међу епискпима са именом Атанасије, у својим писањима фалсификује дело о. Јустина и тврди са је о. Јустин био и остао екумениста и да књига Православна Црква и екумеизам није антиекуменистичка. Истине ради књига је штампана у Солуну 1974.год. и била је непожељња у СПЦ до деведесетих година 20.века
Subota 14.06.2014.21:44
Довољно је погледати Атанасијев памфлет Записи о екуменизму, или тако нешто, где он истрже из контекста и на свој начин тумачи истргнуто, не само од о. Јустина већ и од Владике Николаја Жичког (Догађај у Еваунстону или како се већ то пише). Ако сте спремни да следите о. Јустина прочитајте његову Догматику, трећи део о Цркви, па упоредите то са еклисиологијом Атанасија, Буловића, Амфилохија и Владике Артемија па ко је доследан написаном од Оца томе следите. Што се тиче попо диаболи којом су оскрнавили мошти Светог Оца Буловић и компанија даће одговор Богу врло брзо, јер не заборавите и у време Господње проповеди убице пророка су убијенима зидали највеличанственије гробове, као и Ирод Храм.
Nedelja 15.06.2014.13:20
lepo vas jemiloje naucio, stalno klevetate i podmecete. Niko nije rekao da je otac Justi bio za papski i protestantski ekumenizam, vec za PRAVOSLAVNI ekumenizam. Ali sta da se radi kad razmisljate udbaskom glevom coveka koji je skolovan od partije da vi razbijao Crkvu. Ono sto sam siguran da bi takvi 'revnitelji', da su danas otac Justin i vladika Nikolaj jos u zemaljskom zivotu, njih dvojicu najvise napadali. Nek vam je Bog na pomoc
Nedelja 15.06.2014.14:06
Није Вама лако да увек и свуда видите само оно на шта сте испрограмирани. Но да Вам поновим још једном, Атанасије, Буловић и Амфилохије фалсификују Оца Јустина и његове јасне ставове о екуменизму тумаче у духу папопоклонства. Лепо Вам рекох прочитајте шта је и када Отац Јустин написао и коме је писао о томе па онда судите о његовим "непогрешивим" тумачима јер цео мој одговор на Ваш поклич да неписмени (по вама расчињени) монаси незналачки тумаче оца Јустина. Оне који су у врме Оца Јустина кокетовали са папизмом су од Светитеља јасно и гласно именовани јеретицима јер су за екуменизам. Више се Богу молите и читајте са расуђевањем уместо што се клањате екуменистичкој помпо диаболи.
Subota 14.06.2014.20:52
Ово је по мом мишљењу најважнији светитељ у Срба послије Светог Саве и Светог Николаја Жичког.
Subota 14.06.2014.21:46
Послушајте његову беседу "Где су Срби?" http://www.youtube.com/watch?v=57BifX9YAO8 или је прочитајте! То, уз Арчибалда Рајсово "Чујте Срби" треба да уђе у читанке као обавезно штиво! а не разни хари потери и глупости остале.. Свети човек! Кажу да је миро мирисало и да се далеко осећало када су га ископавали! Свете кости!
Subota 14.06.2014.23:25
Plaše ga se i vladike, jer su skrenuli ka ekumenizmu, a čega je Justin bio žestok protivnik!
Nedelja 15.06.2014.11:35
За Св. Јустина могу да кажем да је можда и највећи духовник у Срба, савременог доба... Плашили су га се горди и охоли, а волели га скромни и поштени.. Да је Бог хтео - па да се овакав човек родио 50-60 год. касније - многе би нам ране данас лакше биле... а многих не би ни било... ! Никако да дођем до податка зашто се уопште дешава све ово са њим, и зашто му и упокојеном не дају мира....?

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)